crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Jovica Hardi
(111205)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Krstanović, Vinko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Fermentation of Honey- Sweetened Soymilk with Bifidobacterium Lactis Bb-12 and Bifidobacterium Longum Bb-46 : Fermentation Activity of Bifidobacteria and in Vitro Antagonistic Effect Against Listeria Monocytogenes FSL N1-017. // Czech journal of food sciences. 30 (2012) , 4; 321-329 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, Vinko.
Nutritional and therapeutic value of fermented caprine milk. // International journal of dairy technology. 63 (2010.) , 2; 171-189 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

3. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Kun, Sz.; Havas, P.; Krstanović, Vinko.
Effect of honey addition on fermentation activity of Lactobacillus casei Lc-01 in cow’s and goat’s milk: A kinetic study. // Acta alimentaria. 40 (2010) , 2; 270-281 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela, Vlainić, Mato.
Inhibition of the in vitro Growth of Salmonella enteritidis D by Goat and Cow Milk Fermented with Probiotic Bacteria Bifidobacterium longum Bb-46. // Czech Journal of Food Sciences. 25 (2007) , 6; 351-358 (članak, znanstveni).

5. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Čuržik, Darko; Lučan, Mirela.
Inhibition of growth of Staphylococcus aureus by goat's and cow's milk fermented with Bifidobacterium longum Bb-46. // Acta Alimentaria. 36 (2007) , 2; 163-172 (članak, znanstveni).

6. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
Quality Parameters of Noodles made with Different Supplements. // Czech Journal of Food Sciences. 25 (2007) , 3; 151-157 (članak, znanstveni). URL link to work

7. Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, Dragana.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni. // Czech journal of food sciences. 24 (2006) , 4; 164-171 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Marko.
Production on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46. // Acta alimentaria. 34 (2005) , 3; 277-285 (članak, znanstveni).

9. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, Vitomir.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains. // Italian journal of food sciences. 16 (2004) , 2; 227-237 (članak, znanstveni).

10. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Šubarić, Drago; Hardi, Jovica.
Effect of soy, maize and extruded maize flour addition on sensory characteristics of pasta. // Italian journal of food sciences. 15 (2003) , 2; 277-286 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Vedran Slačanac, Mirela Lučan, Jovica Hardi, Kristina Habschied, Vinko Krstanović, Goran Gagula.
Predictive modeling of Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 growth in cow’s, goat’s and soy milk. // Mljekarstvo, Vol.63 No.4 Studeni 2013. ISSN 0026-704X (Tisak)ISSN 1846-4025 (Online). 63 (2013) , 4; 220-227 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Koceva Komlenić, Daliborka; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko.
Concentration of nutritional important minerals in Croatian goat and cow milk and some dairy products made of these. // Croat. J. Food Sci. Technol. 3 (2011) , 1; 21-25 (članak, znanstveni).

3. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Božanić, Rajka; Galić, Sabina.
Prevention of urogenital infections by oral administration of probiotic lactobacilli: reality or misconception. // Mljekarstvo. 60 (2010.) , 3; 156-165 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

4. Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko.
Inhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes. // Mljekarstvo. 59 (2009.) , 2; 96-106 (članak, znanstveni).

5. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, Mirela.
Promjena udjela masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka ABT-2 kulturom. // Mljekarstvo. 55 (2005.) , 2; 113-124 (članak, znanstveni).

6. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, Mirela.
Inhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka fermentiranog bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 na rast uropatogenog soja Candida albicans. // Mljekarstvo. 54 (2004.) , 4; 285-297 (članak, znanstveni).

7. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Vlainić, Mato.
Usporedba instrumentalnih i senzorskih metoda za analizu kakvoće gruša fermentiranih mliječnih napitaka. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 2; 91-104 (članak, znanstveni).

8. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Ispitivanje kinetike koagulacije i reoloških svojstava fermentiranih mliječnih napitaka: utjecaj starter kulture, udjela mliječne masti i nekih promotora (inulin). // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 217-226 (članak, znanstveni).

9. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Ispitivanje kinetike koagulacije i reoloških svojstava fermentiranih mliječnih napitaka: utjecaj starter kulture, udjela mliječne masti i dodatka inulina. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 217-226 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Hardi, Jovica; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Dodatak prirodne arome sira u neke keksarske i pekarske proizvode. // Hrvatski pekar. 26 (1997) , 26; 16-20 (članak, stručni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Slačanac; Vedran.
Uloga i važnost biotehnologije u proizvodnji fermentirane hrane // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske : u povodu 20. obljetnice utemeljenja Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo : sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 2013. (pozvano predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, Mato.
Heat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Croatian Chamber of Economy, 2008. 219-224 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermophilus) on the growth of some uropathogenic Candida albicans strains // Proceedings of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo : Mexican Association of Food Science, 2006. 222-226 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Šeruga, Bernarda; Hardi, Jovica; Tomas, Srećko.
Numerical analysis of solar collectors share in energy economy of cheese production // Proceedings international symposium energy and food industry / J. Hollo (ur.).
Budimpešta : Guy Dardenne, 1998. Section 3, 1-9 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Hardi, Jovica; Magdić, Damir.
Praćenje razvoja lako hlapljivih sastojaka arome gouda sira tijekom zrenja na različitim temperaturama // Chemical Reactions in Food III - Proceedings / Dr.sc. Jiri Davidek (ur.).
Prague : Division of Food and Agricultural Chemistry, 1996. 254-258 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Hardi, Jovica; Uzelac, Branko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Brajković, Jasminka; Koceva, Daliborka; Primorac, Ljiljana.
Senzorska kakvoća "Tena" grickalica s dodatkom arome sira // 7. stručno savjetovanje inžinjera konditorske industrije Hrvatske.
Trogir : Poduzeće za razvoj i unaprijeđenje konditorske industrije, 1999. 26-27 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
THE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. 129 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Hardi, Jovica.
Inhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka s dodatkom meda fermentiranog bakterijom Bifidobacterium lactis BB-12 na bakteriju Listeria monocytogenes // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2008. 51-52 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela; Vlainić, Mato.
Heat and cold sterilization of fermented cow's and goat's whey: influence on chemical composition // The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Pavlović, Hrvoje.
Inhibitory Effect of Goat and Cow Milk Fermented by ABT-2 Culture on the Growth of Some Uropathogenic Candida Albicans Strains // Abstract book of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo : Mexican Association of Food Science, 2006. 38-39 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Vlainić Mato; Lučan, Mirela; Pavlović, Hrvoje.
Hladna i topla sterilizacija fermentirane sirutke od kozjeg i kravljeg mlijeka: utjecaj na svojstva, sastav i inhibicijski potencijal prema odabranim patogenim mikroorganizmima // Zbornik sažetaka 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2006. 15 (predavanje,sažetak,znanstveni).

6. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
Parametri kakvoće tjestenine proizvedene s različitim dodacima // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet sveučilišta u Zagrebu, 2006. 13, 84 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balaž, Denis; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela.
Utjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 2005. 72 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Specifičnost proizvodnje i osnovna svojstva specijalnog tipa autohtonog polu tvrdog sira iz istočne Slavonije // Zbornik sažetaka 35. hrvatskog kongresa mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2002. 43-44 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Hardi, Jovica; Vlainić, Mato; Laslavić, Zlatko.
Inhibicijski učinak AB kulture od kozjeg i kravljeg mlijeka na in vitro rast uropatogenih sojeva E. coli // Zbornik sažetaka 35. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2002. 46-47 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Aroma sira: kemijska i biokemijska osnova // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska Udruga, 2000. 10 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Optimizacija prirodne podloge za razvoj intenzivne arome Edamskog sira primjenom metode linearnog programiranja // 34.hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. 26-27 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Hardi, Jovica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, Ljiljana.
Aromatization of "hostia" type of wafer blades with addition of several types of cheese aroma // Conference handbook; Cereals, health and life; 11th Cereal and bread congress .
Surfers Paradise : Royal Australian Chemical Institute, 2000. 74-74 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica.
Primjena nekih matematičkih modela za usporedbu teksture acidofila od kozjeg i kravljeg mlijeka // 34.hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. 37-38 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hardi, Jovica; Primorac, Ljiljana.
Effect of ingredients and processing on honey cake quality // Conference handbook; Cereals, health and life; 11th Cereal and bread congress .
Surfers Paradise : Royal Australian Chemical Institute , 2000. 81-81 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Ferić, Vladimir; Šeruga, Bernarda; Hardi, Jovica; Koceva, Daliborka; Škalić, Anica.
" Mlinci " Flat Bread Type From Croatia Produced with Wheat Germ, Wheat Bran and Eggs Addition // Functional Foods-A new challenge for the food chemists.
Budimpešta : FECS Food Chemistry Division, 1999. 369 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Hardi, Jovica; Novaković, Predrag; Slačanac, Vedran.
SENZORSKI I FIZIKALNO-KEMIJSKI POKAZATELJI KAKVOĆE NAMAZA OD MASLACA I MEDA // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, Zagreb, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagreb, 1998. 79 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Hardi, Jovica; Novaković, Predrag; Slačanac, Vedran.
UTVRĐIVANJE UDJELA DODANE VODE SVJEŽEM KRAVLJEM MLIJEKU PROIZVEDENOM NA MALIM OBITELJSKIM GOSPODARSTVIMA // Zbornik sažetaka 3. hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem, 1998. / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 238 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Novaković, Predrag; Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Utjecaj dodatka koncentrata voćnih sokova na reološka svojstva kozjeg i kravljeg acidofila // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 77-78 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Novaković, Predrag; Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Primjena matematičkih modela u procesu grušanja kazeina tijekom fermentacije bakterijom L. acidophilus // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. et al. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa - HDKI, 1998. 75-75 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Biškup, Nikola.
RAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14. 7. 2011., 53 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

2. Gradinjan, Maja.
PROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16. 2. 2011., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

3. Gvozdanović, Andrea.
PROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16. 2. 2011., 46 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

4. Jalšić, Valentina.
OPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23. 9. 2011., 41 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

5. Kvesić, Ivana.
UTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 23. 9. 2011., 62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

6. Plavšić, Josipa.
PARAMETRI PROIZVODNJE I SVOJSTVA KOZJEG SIRA PROIZVEDENOG NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU U BOŠNJACIMA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 1. 6. 2011., 50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

7. Tadić, Ivana.
IZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14. 7. 2011., 50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

8. Tomas, Ana.
KARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14. 7. 2011., 54 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

9. Berger, Natalia.
PROIZVODNJA POLUTVRDIH SIREVA NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU BERGER IZ VARAŢDINA / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16. 7. 2010., 57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

10. Fundak, Tamara.
PROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16. 7. 2010., 38 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

11. Kocijan, Ivana.
PROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 16. 7. 2010., 42 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

12. Presečan, Senka.
PREBIOTICKI UCINAK MEDA I ANTAGONIZAM PROBIOTICKE BAKTERIJE Lactobacillus casei PREMA Listeria monocytogenes TIJEKOM CUVANJA FERMENTIRANIH MLIJEKA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 6. 10. 2010., 52 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

13. Babić, Monika.
Utjecaj dodatka meda na fermentaciju kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Lactobacillus casei - 01 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno – tehnološki fakultet, 18.12. 2009., 37 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

14. Baković, Ivanka.
Praćenje stupnja sinereze tijekom čuvanja fermentiranih mliječnih proizvoda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.05. 2009., 30 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

15. Bertović, Kristina.
Antagonizam Bifidobacterium longum tijekom fermentacije tri vrste mlijeka s dodatkom meda na bakteriju Yersinia enterocolitica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.06. 2009., 38 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

16. Buljević, Marina.
Domaći kozji sir obiteljskog gospodarstva Buljević iz Osijeka / diplomski rad.
Osijeg : Prehrambeno – tehnološki fakultet, 13.11. 2009., 50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

17. Buljević, Marina.
Domaći kozji sir obiteljskog gospodarsta Buljević iz Osijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 13. 11. 2009., 50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

18. Hajnš, Petra.
Inhibicija bakterije Yersinia enterocolitica tijekom čuvanja fermentiranih mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno – tehnološki fakultet, 18.09. 2009., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

19. Holubec, Ivana.
Novi tip paškog sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno – tehnološki fakultet, 13.11. 2009., 57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

20. Holubec, Ivana.
NOVI TIP PAŠKOG SIRA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 13. 11. 2009., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

21. Jalšić, Valentina.
Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno- tehnološki fakultet, 25.09. 2009., 41 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

22. Kanižaj, Marijana.
Inhibicija bakterije Yersinia enterocolitica bifidogenim kravljim, kozjim i sojinim mlijekom s dodatkom meda tijekom čuvanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 30.10. 2009., 44 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

23. Kanižaj, Marijana.
INHIBICIJA BAKTERIJE Yersiiniia entterocolliittiica BIFIDOGENIM KRAVLJIM, KOZJIM I SOJINIM MLIJEKOM S DODATKOM MEDA TIJEKOM CUVANJA / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 30. 10. 2009., 44 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

24. Logožar, Maja.
Stimulacija rasta probiotičke ABT-5 kulture dodatkom različitih šećera / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.07. 2009., 57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.prilozen text rada

25. Bačić, Snježana.
Utjecaj kestenovog i bagremovog meda na kinetiku fermentacije raznih vrsta mlijeka bakterijom Bifidobacterium bifidum bb-12 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.06. 2008., 37 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

26. Dodlek, Ivana.
Utvrđivanje stupnja inhibicije bakterije Listeria monocytogenes tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda pomoću Lactobacillus casei / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.11. 2008., 39 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

27. Havas, Petra.
Bifidobacterium lactis Bb-12 probiotikus törzs galaktozidáz enzimeinek vizsgálata / diplomski rad.
Budapest : Faculty of Food Science, 09.06. 2008., 44 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

28. Heček, Martina.
Antagonizam Lactobacillus casei tijekom fermentacije mlijeka s dodatkom meda na bakteriju Yersinia enterocolitica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.11. 2008., 39 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

29. Lovak, Justina.
Fermentacija kravljeg, kozjeg i sojinog mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum BB 46 uz dodatak monoflornih vrsta meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.03. 2008., 45 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

30. Till, Henrijeta.
Kulonbozo eredetu tejek erjesztese Bifidobacterium lactis Bb-12 starterkulturaval / diplomski rad.
Budapest : Faculty of Food Science, 09.06. 2008., 45 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

31. Vladić, Aleksandra.
Inhibicijski potencijal bakterije Bifidobacterium bifidum Bb-12 prema bakteriji Listeria monocytogenes tijekom skladištenja fermentiranih mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 25. 01. 2008., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

32. Zagrajšek, Goran.
HACCP sustav u pogonu za preradu mlijeka / magistarski rad.
Osijek, Hrvatska : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.06. 2008., 81 str. Voditelj: Hardi, Jovica ; Šubarić, Drago.

33. Bajs, Zlatko.
Specifičnost proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na gospodarstvu u Cretu Bizovačkom po tradicionalnom vlašićkom postupku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.07. 2007., 39 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

34. Cekol, Ivana.
Utjecaj hladne i toplinske sterilizacije na svojstva probiotičkog fermentiranog napitka od sirutke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 12.07. 2007., 42 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

35. Erdeš, Csilla.
Praćenje mikrobiološke i senzorske kakvoće bifidogenog kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom čuvanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.02. 2007., 50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

36. Gazibara, Dragan.
Uvođenje u proizvodnju kozjeg sira u mljekarskoj industriji "Zdenka" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.01. 2007., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

37. Hajdinjak, Željko.
Optimiranje udjela meda za ubrzanje fermentacije raznih vrsta mlijeka s Lactobacillus casei – 01 / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27. 09. 2007., str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.

38. Ivančević, Nebojša.
Povećanje prehrambene vrijednosti krem sira dodatkom izolata bjelančevina biljnog i životinjskog porijekla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 19.06. 2007., 78 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

39. Jakupec, Damir.
Utvrđivanje udjela kalcija u supernatantu fermentiranih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.05. 2007., 32 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

40. Ječmenik, Ivana.
Utjecaj inulina Frutafit HD na primarne faze proizvodnje ABT kulture od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.02. 2007., 53 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

41. Ledinski, Mirjana.
Stimulacija rasta probiotičke ABT-2 kulture dodatkom različitih šećera / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23. 11. 2007., 52 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

42. Lukačević, Silvija.
Usporedba kinetike fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka bifidobakterijama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.07. 2007., str. Voditelj: Hardi, Jovica.

43. Majačić, Marija.
Prebiotički učinak meda na fermentaciju raznih vrsta mlijeka ABT-5 kulturom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27. 09. 2007., str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.

44. Šantak, Martina.
Probna proizvodnja namaza na bazi svježeg sira u mljekraskoj industriji "Zdenka" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.01. 2007., 54 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

45. Škrbić, David.
Parametri proizvodnje i svojstva kozjeg sira proizvedenog na obiteljskom gospodarstvu u Vardarcu / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28. 09. 2007., str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.

46. Tušak, Ivana.
Povećanje prehrambene vrijednosti topljenog sira dodatkom izolata bjelančevina biljnog ili životinjskog porijekla / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23. 11. 2007., str. str. Voditelj: Hardi, Jovica.

47. Dujmić, Zoran.
Uvođenje u proizvodnju albuminskog sira u mljekari "Biz" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 11.07. 2006., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

48. Vitovski, Sanja.
Istraživanje uzroka nedostataka kozjeg sira nastalih u završnim fazama zrenja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 11.07. 2006., 34 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

49. Vranić, Ivana.
Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.07. 2006., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

50. Vučković, Branka.
Utjecaj dodatka meda na fermentaciju kozjeg mlijeka odabranim sojevima bifidobakterija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.07. 2006., 20 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

51. Vuksanović, Dragan.
Fermentacija kravljeg mlijeka odabranim sojevima industrijskih i humanih bifidobakterija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.07. 2006., 19 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

52. Blažić, Marijana.
Usporedba kakvoće sireva Edamskog tipa na osnovi kromatografskog profila arome / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.09. 2005., 63 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

53. Franjić, Igor.
Utjecaj novih startera na dinamiku razvoja arome tijekom zrenja sira Specijal - Belje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.06. 2005., 84 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

54. Kljajić, Andrea.
Proizvodnja probiotičkog mliječno kiselog napitka od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.12. 2005., 38 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

55. Kocevski, Dragana.
Ispitivanje stupnja inhibicije Listeria monocytogenes fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.12. 2005., 62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

56. Kričković, Goran.
Utvrđivanje udjela kalcija u fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.12. 2005., 42 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

57. Ačkar, Đurđica.
Praćenje sastava arome tijekom probne proizvodnje sira Specijal – Belje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.11. 2004., 89 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

58. Gavrić, Anto.
Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.12. 2004., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

59. Svoboda, Zvjezdana.
Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.09. 2004., 50 str. Voditelj: Kovač, Spomenka.

60. Farkaš, Anamarija.
Mogućnost povećanja iskorištenja u proizvodnji svježeg sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.04. 2003., 36 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

61. Pavlović, Hrvoje.
Djelovanje probiotičkih bakterija iz fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na Campylobacter jejuni, Serratia marcenses i Staphylococcus aureus / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2003, 111 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

62. Bareš, Vesna.
Utjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom proizvodnje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.04. 2002., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

63. Benković, Sanda.
Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.07. 2002., 62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

64. Gaćeša, Anita.
Fizikalno-kemijske i reološke promjene tijekom proizvodnje i skladištenja fermentiranih mliječnih napitaka s komadima voća / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.05. 2002, 63 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

65. Glavaš, Barbara.
Utjecaj dodatka dvovalentnih kationa na teksturu ABT kulture od kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom proizvodnje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 19.04. 2002., 46 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

66. Held, Armando.
Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 13.12. 2002., 40 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

67. Jurinjak, Ivan.
Analiza ukupne kakvoće teksture fermentiranih mliječnih napitaka s hrvatskog tržišta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 21.05. 2002., 34 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

68. Majsec, Ivana.
Primjena mezofilne, termofilne, jogurtne i probiotičke kulture u proizvodnji fermentiranih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.05. 2002., 34 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

69. Pralas, Mirela.
Fizikalno kemijske i reološke promjene tijekom proizvodnje jogurta s velikim komadima voća / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 06.12. 2002., 54 str. Voditelj: Jovica, Hardi.

70. Selić, Melita.
Utjecaj dodatka inulina HD i TEX na koagulaciju i fermentaciju jogurta iz kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 10.01. 2002., 61 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

71. Smolčić, Manuela.
Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 12.07. 2002., 35 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

72. Vlastnik, Suzana.
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.07. 2002., 58 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

73. Bikić, Ivanka.
Istraživanje mogućnosti proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka tipa "light" i "double" uz dodatak hidrokoloida / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.03. 2001., 69 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

74. Jantoš, Marina.
Učin zamjene udjela mliječne masti inulinom na senzorska svojstva fermentiranih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.10. 2001., 40 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

75. Kristek, Štefica.
Promjene sastava tijekom skladištenja AB kultire i jogurta proizvedenih s dodatkom inulina HD i TEX / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 09.11. 2001., 76 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

76. Pavlinović, Meri.
Istraživanje mogućnosti proizvodnje fermentiranih mliječnih napitaka tipa "light" i "double" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.03. 2001., 63 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

77. Perišin, Vjekoslav.
Istraživanje mogućnosti primjene sojinih izolata u proizvodnji topljenih sireva / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.11. 2001., 51 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

78. Vuković, Josip.
Utjecaj dodatka Cd2+ iona na kinetiku fermentacije i koagulacije jogurta od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.11. 2001, 45 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

79. Barić, Darko.
Ispitivanje učinka primjene prebiotika oligofruktoze u proizvodnji jogurta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.11. 2000., 57 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

80. Levanić, Vesna.
Istraživanje mogućnosti primjene mliječnih prerađevina i prirodnih aroma sireva u proizvodnji "Tena" grickalica / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.07. 2000., 49 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

81. Držaljević, Vojislav.
Uvođenje u proizvodnju svježeg sira iz mlaćenice u mljekarskoj industriji MIA Osijek / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.06. 1999., 60 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

82. Janković, Sanda.
Doprinos proučavanju lako hlapljive arome sireva tipa parmezana / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.04. 1998., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

83. Matić, Gordana.
Dobivanje arome svježeg kravljeg sira na modelnim sustavima / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.04. 1998., 64 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

84. Žulj, Darko.
Razvoj lako hlapljivih sastojaka arome Gouda sira tiijekom zrenja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.04. 1998., 36 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

85. Ercegovac, Kristina.
Utvrđivanje parametara postupka dobivanja namaza na osnovi maslaca i meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.05. 1997., 79 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

86. Rakonić, Brankica.
Primjena sojinog brašna u tehnološkom procesu proizvodnje topljenog sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.05. 1997., 51 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

87. Šimić, Gordana.
Utvrđivanje udjela dodane vode svježem kravljem mlijeku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 26.03. 1997., 49 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

88. Glavić, Draženka.
Proizvodnja krem sira sa sirovinama različite vrste i kakvoće / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 10.05. 1996., 62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
Vrh
 
upomoc
foot_4